15 Ocak 2014 Çarşamba

ULUCANLAR CEZAEVİ MÜZESİ

Dün eski cezaevi olup şuan müzeye dönüştürülmüş Ulucanlara gittik.Bizim için faydalı bir gezi oldu keşke daha önce gitseymişim.Tüm yaşanmışlıklar eşyalar mektuplar sizi o anlara götürüyor.Ama tabi onlar gibi hissetmemiz mümkün bile olamaz bir çok yazar,siyasetçi,sanatçı burada hapis yatmış.Düzeni çok güzel sağlanmış sürekli sizi yönlendiren oklar görevliler var nasıl gezeceğiniz çok güzel düzenlenmiş.Şimdi fotoğraflara geçelim.
 Tecrit odalarında sesli canlandırma yapılmış o soğuk uzun koridorda o haykırışlar beni en çok etkileyen kısımdı.Yerde ki fareler bile düşünülmüş.


 Avlularda genelde bu tarz resimler vardı.


 Koğuşlardan görüntüler.







 Hepsi çok gerçekciydi slikondan yapılmışlar ostim de yapılıyormuş.

 Duvar yazıları bazı şeyleri daha çarpıcı gösteriyordu.



 Tuvaletleri.










 :(















































İnsanları farklı düşündükleri için öldürmek benim mantığımın,kalbimin kabul edebileceği bir şey değil.

"Kim bir mümini kasden öldürürse, cezası içinde ebedî kalıcı olmak üzere cehennemdir. Allah ona gazabetmiş ve lânet etmiştir. Ve ona büyük bir azap hazırlamıştır. " (en-Nisâ, 4/93) 

Müzenin sanal turunu yapabiliyorsunuz işte link sesleri de duyabilirsiniz buda sitenin linki
Ankara da olan Ankara ya gelen herkese şiddetle tavsiye ediyorum.


Hoşçakalın...

2 yorum:

  1. Bu ülkede sağcısı solcusu düşüncelerini diline döktü diye işkence görür, ceza yer, hapislerde çürür, infaz edilir ama el kadar bebeklere bile gözünü kırpmayan canileri besler. Tarihler farklı ancak yaşananlar hep aynı. Aynı mekan, aynı senaryo, farklı oyuncular ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok yazık çok... bu ülkenin canı çok yandı hala da yanıyor.bunların hesabı nasıl verilecek acaba???daha yolumuz uzun ütopik bir hayal ama inşallah böyle şeyler yaşamayız artık.

      Sil